Med Content Automation står svensk e-handel upp mot Amazon
Så har det hänt, Amazon har lanserats i Sverige

Amazon har slagit upp portarna

Att det kommer påverka den svenska marknaden är givet – men den stora frågan är hur de svenska e-handlarna står upp mot konkurrensen. För det finns sätt att bemöta den amerikanska jätten.

Hos de flesta e-handlare skapas nu en ytterligare “sense of urgency” att se över hur man kan arbeta ännu smartare – med att driva intäkter och öka kostnadseffektiviteten.", "För produktutbudet kommer att öka ytterligare vilket gör att marginalerna minskas ännu mer. Vidare kommer troligen priserna att pressas ännu mer när Amazon är på plats.

Så, det finns tre nyckelord för att vara konkurrenskraftig som e-handlare framöver: personalisering, optimering och automatisering.

Personalisering – att säkerställa att varje kund får en unik och positiv upplevelse. Detta motiveras bland annat genom att veta att 91 procent är mer villiga att handla hos ett företag som känner igen dem, kommer ihåg deras val, och som kan ge rekommendationer baserat på vad de är intresserade av där och då. Detta från Personaliseringsindex 2020.

Optimering – att se till att varje steg i kundresan optimeras på smartast möjliga sätt. Det finns väldigt stora vinster att hitta här. Exempelvis så överger 88 procent sin varukorg istället för att köpa i onlinehandeln. Se än fler avgörande siffror i Personaliseringsindex 2020.

Automatisering – det finns flertalet moment som kan – och bör – automatiseras. Ett område där det finns stora utvecklingsmöjligheter är kring framtagandet av innehåll, så kallad Content Automation. Att med hjälp av AI och Machine Learning skapa mer content till en lägre kostnad.

Med mer och relevant sökordsoptimerat innehåll så kan man som e-handlare attrahera fler kunder, öka konverteringen, och förbättra kundnöjdheten.

Det gäller bland annat för produktbeskrivningar. Många e-handlare har väldigt många produkter och det är omöjligt att hinna med att manuellt skapa unika beskrivningar för alla. Särskilt när det ska göras på många olika språk. Amazon fick dessutom omedelbar kritik för sina sannolikt maskinöversatta texter på svenska.

Med hjälp av en annan typ av AI-teknik kan man erbjuda kunderna skräddarsydda texter av hög kvalitet för alla produkter på de språk som behövs. Man undviker risken med maskinöversättningar, man skriver originaltexter på de olika språken istället.

Är du också nyfiken på hur Content Automation kan göra din affär mer konkurrenskraftig? Kontakta Lingmill läs mer här!

Ola Nilsson, vd Lingmill, Johan Wetterqvist, partner Lingmill

We would love to hear from you!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
By providing my contact details in this form Lingmill may contact me, send me information regarding Lingmill and store my contact details for that purpose. All automated communication contains an unsubscribe link and the possibility to erase all personal data. We will never share your details with any third party.